All Categories
EN

BLOG

Home > 

Wereldwijd Bioplastic Markt Nieuws

July 09,2023

Macau: Voorgesteld verbod op invoer van niet-afbreekbare plastic borden en bekers vanaf volgend jaar

Om de maatregelen ter beperking van plastic verder te bevorderen, voert de regering van Macau geleidelijk een beleid in om plastic servies voor eenmalig gebruik in fasen te controleren. Op 27 juni onthulde de directeur van het Milieubeschermingsbureau van Macau, Tam Vai Man, in een interview dat er een onderzoek loopt om vanaf volgend jaar de import van plastic borden en bekers voor eenmalig gebruik te verbieden, evenals voedselbakjes van piepschuim.

Macau heeft een verbod ingesteld op de invoer van niet-afbreekbare plastic wegwerpmessen, -vorken en -lepels vanaf 1 januari 2023; de invoer en doorvoer van niet-afbreekbare plastic wegwerprietjes voor catering en roerstaafjes voor dranken vanaf 1 januari 2022; en de invoer en doorvoer van wegwerpservies van piepschuim (waaronder lunchboxen, kommen, bekers en borden) vanaf 1 januari 2021.

1

Deadline voor verbod op plastic voor eenmalig gebruik in Canada: 20 december 2023

Canada heeft definitieve regelgeving opgesteld die de productie en import van alle plastic producten voor eenmalig gebruik verbiedt, waaronder plastic boodschappentassen, bestek, voedsel- en drankverpakkingen, ringtrays, roerstaafjes, rietjes, enz. De verkoop van deze producten zal het volgende jaar, 20 december 2023, volledig verboden zijn.

2

Costa Rica ondertekent 'plasticverbod', wordt over een jaar ingevoerd

De Costa Ricaanse regering ondertekende op 12 april een "plastic verbod", dat de verkoop en gratis distributie van plastic tassen verbiedt en plastic rietjes helemaal verbiedt.

Het verplicht supermarkten en andere commerciële instellingen om draagtassen aan te bieden met ten minste 50% gerecycled plastic of  biologisch afbreekbaar plastic; verplicht importeurs, fabrikanten en distributeurs van plastic flessen voor eenmalig gebruik om flessen met een bepaald percentage gerecycled hars te produceren of te verkopen en stelt een mechanisme voor afvalrecycling in; en verbiedt alle Costa Ricaanse overheidsinstellingen om serviesgoed, voedselcontainers en andere plastic producten voor eenmalig gebruik aan te schaffen.